My dank Bernie Sanders meme

By 0 No tags Permalink 0

YES. My proudest achievement, i alle fall denne uka: Mitt Bernie Sanders-meme slo an på internett.

Jeg skrev et innlegg tidligere om Bernie Sanders-memes. Det er en usedvanlig kreativitet som foregår i Sanders-leiren, spesielt blant de milleniale – Og selv om Bernie Sanders sine president-forhåpninger nå har skrumpet kraftig inn, så lever meme-ånden videre i beste velgående. FB-gruppa “Bernie Sanders Dank Meme Stash” er hoved-hub’en for denne aktiviteten, og nå nettopp så jeg mitt snitt til å være med på moroa, da noen postet dette:

 

Screen Shot 2016-05-02 at 10.04.25

 

En riktig så festlig farkost der, som spiller på det som er blitt det visuelle symbolet på Bernie: Briller og rufsete hvitt hår.

 

tumblr_o2tgea2HRE1u1ywr0o1_500

 

Gode muligheter for meme-ing! Og bildet fikk meg (og andre) til å tenke: Var det ikke en film en gang på 70-tallet, med en boble i hovedrollen? Jovisst, kunne Google informere:

 

open-uri20150422-12561-fplcb5_1d7a774a

 

Så gøy – Her var det jo bare å stokke litt om på bokstavene, og lime inn Bernie-bobla over Herbie:

 

bernieridesagain

 

Et mesterverk. (Eller dank af om du vil.)

 

Screen Shot 2016-05-02 at 10.11.15

 

 

Moro å bruke photoshop slik. Kjapt og gæli, gerilja-photoshopping. Never mind at utklippingen min er utrolig shabby; hadde jeg brukt et par timer til kunne det selvsagt blitt langt penere. Men det var aldri meninga; det viktigste her var å få frem poenget, og få det frem kjapt.

Dette mem’et i seg selv er relativt tøvete, men det illustrerer et viktig poeng: Photoshop bør være en grunnleggende kunnskap for digitale markedsførere; like viktig som Adwords og sosiale medier. Og kan man programmet til fingerspissene, så blir det faktisk som et eget språk, som man kan kommunisere med.

..Og skulle Bernie Sanders mot all formodning vinne valget, så tar jeg selvsagt litt av æren for det.

 

some image

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *