CLUELESSBEATS

 

I 2007 begynte jeg å lage uoffisielle remixer og legge de ut på Youtube, under navnet “Cluelessbeats” – Dels for  promotere meg selv, og dels bare for det var veldig gøy – Å få lov til å “samarbeide” med andre musikere, og tilføre det jeg kanskje følte manglet i låten. Det er for eksempel utrolig gøy å legge en  tung dubstep-bass på “Gymnopedie #1” av Erik Satie 🙂

I skrivende stund har remixene mine blitt sett ca 5 millioner ganger. Min desidert største hit er min dubstep-versjon fra 2007 av Adele sin “Hometown Glory”, med 1.8 millioner visninger. Med såpass store tall har jeg faktisk kunnet tjene noen kroner via Youtube sitt Adsense-program, hvor jeg får noen øre for hver reklamefilm som vises foran videoene mine.

Remixene har hatt stor betydning for promotering av meg selv som DJ-merkevare, og mange personer fra hele verden har kontaktet meg – for å samarbeide, remixe hverandre, og så videre. (Jeg merker også at remix-fansene mine utgjør brorparten av mine 9K Facebook-fans.)

Jeg har forsøkt å legge vekt på å danne et samkjørt Clueless-økosystem, med tilstedeværelse på Youtube, Facebook, Instagram, Soundcloud, og toneangivende blogger og radiostasjoner. Youtube har kanskje vært det viktigste virkemidlet for dette.

Nedenfor finner du et galleri med et utvalg av mine beste remixer. Trykk på ønsket video, Trykk “play”, og groove gjerne litt i stua. 

Resten av remixene mine finner du på youtube.com/cluelessbeats .

 

 

En sjarmerende liten remix-anekdote:

Den øverste remixen, av Siri Nilsen, er en av de jeg er mest fornøyd med. I tillegg så elsker jeg henne litt. Jeg følte jeg fikk gjort låten mer groovy og chill slik jeg ville, men samtidig med stor respekt for det musikalske uttrykket hennes; for ikke å nevne den himmelske stemmen hennes.

Jeg ville at hun skulle høre den, men hadde ikke bare lyst til å sende den på Soundcloud liksom. Jeg tippet at hun var sikkert en vinyl-fan som meg, så derfor fikk jeg trykket remixen opp på en “dubplate” (en engangsplate, til sånn typ 500 kr), og sendte den til henne i posten, c/o plateselskapet hennes. 🙂

Hun ble superglad, og skrev på twitter at det var den beste overraskelsen hun hadde fått hele den uka 😀 Da elsket jeg henne enda litt mer. Og nå er hun den eneste personen i verden som har remixen på vinyl. 😎